Szombati ebéd után készült ez a finom desszert. Elsőre senki sem kért
belőle, amin nem csodálkozok, mert furán is hangzik a neve. Viszont
mikor meglátták mit eszek, szép lassan mindenki kért, sőt még repetát
is. L a fagyi után hátradőlt a székében és sűrűn dicsérte, milyen extrás
fagyit készítettem. Az eredeti recept Mautner Zsófi könyvéből van, de a
Chili és Vanília blogon is szerepel. Én az eperkompóton változtattam. Az összeturmixolt epret kis mézzel ízesítettem.
Hozzávalók: 5dl jó minőségű sűrű tejföl, 1dl víz, 8dkg cukor, csipet só, fél citrom leve, 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
A
vízből és a cukorból szirupot főzünk, csipet sóval ízesítjük.
Hozzáadjuk az átszűrt citromlevet és a vanília kikapart magjait.
Lehűtjük, majd a cukros szirupot a tejfölhöz adjuk és simára keverjük
vele. Nagyon hidegre lehűtjük a masszát és fagylaltgépben
megfagyasztjuk. 10 szép hófehér gombóc lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése