2013. május 17., péntek

Tejfölfagyi eperszósszal

Szombati ebéd után készült ez a finom desszert. Elsőre senki sem kért belőle, amin nem csodálkozok, mert furán is hangzik a neve. Viszont mikor meglátták mit eszek, szép lassan mindenki kért, sőt még repetát is. L a fagyi után hátradőlt a székében és sűrűn dicsérte, milyen extrás fagyit készítettem. Az eredeti recept Mautner Zsófi könyvéből van, de a Chili és Vanília blogon is szerepel. Én az eperkompóton változtattam. Az összeturmixolt epret kis mézzel ízesítettem.

Hozzávalók: 5dl jó minőségű sűrű tejföl, 1dl víz, 8dkg cukor, csipet só, fél citrom leve, 1/2 vaníliarúd kikapart magjai  
A vízből és a cukorból  szirupot főzünk, csipet sóval ízesítjük. Hozzáadjuk az átszűrt citromlevet és a vanília kikapart magjait. Lehűtjük, majd a cukros szirupot a tejfölhöz adjuk és simára keverjük vele. Nagyon hidegre lehűtjük a masszát és fagylaltgépben megfagyasztjuk. 10 szép hófehér gombóc lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése